Odoberajte newsletter a získajte zľavu 5% na Váš nákup!

Moderná študentská izba

V dnešnom článku sa dočítate, ako vyzerá taká moderná študentská izba a čím sa vyznačuje moderný študentský nábytok. Zo všetkého najskôr by sme si mali správne definovať pojem moderný. Veľmi často totiž dochádza k zámene s termínom módny, ktorý značí vizuálny trend poplatný súčasnosti, bez ohľadu na ostatné vlastnosti výrobku. Moderným nábytkom chápeme, že pri jeho výrobe používame najnovších technológií, kvalitných materiálov a aktuálnych ergonomických poznatkov. Každý prvok v interiéri musí byť funkčný a zodpovedať potrebám danej vekovej skupine užívateľov (tj veku 13 - 24 rokov). Čo by teda v modernej študentskej izbe nemalo chýbať?

 

1) Študentská posteľ

O rozmeroch min. 90x200 cm, optimálne však 120x200 cm (dĺžka môže byť aj predĺžená, ak je predpoklad, že Vaša dcéra / Váš syn dorastú do výšky viac ako 185 cm). Neoddeliteľnou súčasťou je tiež kvalitný matrac a zabúdať by sme nemali ani na nočný stolíkŠtudentská posteľ neslúži len na spánok, ale aj na relaxáciu a učenie, preto jej výberu venujte naozaj veľkú pozornosť.

2) Písací stôl

Prispôsobený používanie notebooku / počítača - zdierka na kabeláž, pozor na správne umiestnenie v izbe. Veľká pracovná plocha (min. 60x125 cm), dostatok úložného priestoru na školské potreby - zásuvky, skrinky, police.

3) Úložný nábytok

Priestorná šatníková skriňa, členená na šatníkovú a policovú časť, s vystuženou konštrukciou a kvalitným kovania. Komoda pre ukladanie drobného prádla, textilných doplnkov, s pojazdy s vyššou nosnosťou. Ďalej individuálne nadimenzované úložné priestory podľa potrieb jedinca - knižnicenástenné policeskrinky, atď.

moderna-studentska-izba-dynamic