Odoberajte newsletter a získajte zľavu 5% na Váš nákup!

Ako zariadiť detskú izbu pre chlapcov: Tri fázy pre rôzne vekové obdobia

Zariaďovanie nábytku do detskej izby pre chlapcov je vzrušujúca, ale náročná úloha. Akonáhle si uvedomíte, že vaše dieťa rastie a jeho potreby sa menia, je čas na prispôsobenie priestoru tak, aby bol funkčný a príjemný zároveň. V tomto článku vám predstavíme tri fázy zariaďovania detských izieb pre chlapcov: pre bábätko, školáka a staršieho študenta.

Izba pre bábätko chlapca

Pre malého chlapca je dôležité vytvoriť pokojné a bezpečné prostredie, ktoré podnecuje jeho rozvoj a pohodu. Detské izbičky pre chlapcov môžete vybaviť jemnými a relaxačnými farbami, ako je svetlo modrá alebo zelená, ktoré podporujú pokojnú atmosféru. Nábytok môžete zvoliť buď neutrálny biely napr. z kolekcie Baby Cotton alebo napríklad v prírodnom dekore duba z kolekcie Mocha Baby. Kompromisom medzi týmito dvoma kolekciami je Natura Baby, ktorá kombinuje čisto biely dekor s prvkami v dubovom dekore. Skvelou vychytávkou sú rastúce postieľky, ktoré vďaka rozložiteľnosti na väčšie lôžko môžu deťom vydržať od narodenia až do školského veku.

20.30.1022.00-03

Je dôležité dbať na niekoľko základných pravidiel pri umiestňovaní postieľky. Ideálnym miestom na umiestnenie detskej postieľky v izbe je blízko dverí. Táto poloha umožňuje rýchly prístup k dieťaťu. Je vhodné neumiestňovať postieľku príliš blízko okna alebo kúrenia kvôli teplote v okolí postieľky. Zvážte tiež pridanie úložných priestorov pod postieľku, aby ste využili každý centimeter detskej izby pre chlapca. Je súčasťou rastúcich postieľok a k niektorým menším sa dá zaobstarať zvlášť.

Izba pre školáka

Pre školáka je dôležité vytvoriť inšpiratívny a organizovaný priestor, ktorý podnecuje učenie a kreativitu. Nábytok pre chlapcov by mal byť praktický a moderný. Farebné ladenie môžete doplniť o živé a energické farby, ako je žltá alebo oranžová, ktoré podporujú bdelosť a aktivitu. Izbičku môžete zariadiť tematickým nábytkom napríklad v štýle piráta alebo malého pretekára, ktorý zaručene každého očarí na prvý dojem. V prípade, že chcete, aby nábytok dieťaťu vydržal až do dospelosti, je vhodné voliť neutrálnejší nábytok, napríklad kolekciu Trio, ktorá decentne kombinuje odtiene modrej a dekor bieleného duba.

20.02.1370-002

Izba pre staršieho študenta

Pre staršieho študenta je dôležité vytvoriť multifunkčný priestor, ktorý podporuje jeho nezávislosť a osobnosť. Detský nábytok pre chlapcov by mal byť prispôsobiteľný a moderný. Farebné ladenie môže byť neutrálnejšie, aby lepšie vyhovovalo jeho premieňajúcim sa preferenciám. Pokiaľ preferujete neutrálny ale zároveň príjemne útulný priestor, prezrite si kolekciu Modera, ktorá kombinuje biely a drevený dekor. Modernú kombináciu čierneho a dreveného dekoru ponúka kolekcia Black, ktorú určite každý chlapec ocení. Ak by čierne bolo málo, máme v ponuke aj kolekciu Dark Metal, ktorá kombinuje niekoľko tmavých dekorov s oceľovými čierno lakovanými prvkami.

kolekce-pro-studenty-modera

V každej fáze zariaďovania detskej chalanskej izby je dôležité brať do úvahy potreby a preferencie vášho dieťaťa, ako aj priestorové možnosti, ktoré máte k dispozícii. S trochou plánovania a kreativity môžete vytvoriť priestor, v ktorom sa vaše dieťa bude cítiť šťastné, pohodlné a inšpirované.