Odoberajte newsletter a získajte zľavu 5% na Váš nákup!

Ako môže detská izba prispieť k zdravému vývoju dieťaťa

Prostredie, v ktorom dieťa vyrastá, výrazne ovplyvňuje jeho telesný, pohybový a duševný vývoj. Je preto dôležité poznať a rešpektovať aspoň základné pravidlá. Všeobecne platí, že vývoj dieťaťa je zložitý a dlhodobý proces, ktorý prebieha najintenzívnejšie v prvých rokoch života dieťaťa. Pokiaľ hovoríme o prostredí, tak detská izba a jej vybavenie zohráva pravdepodobne najvýznamnejšiu úlohu pri vývoji dieťaťa.

nabytek-pro-zdravy-vyvoj-ditete-montes-natural

Ako môže vybavenie, farby a rozostavenie nábytku v detskej izbe ovplyvniť vývoj dieťaťa?

  • Asymetrický prístup - v prípade umiestnenia detskej postieľky jednou stranou k stene, pristupujete k dieťaťu vždy iba z jednej strany. Pokiaľ teda nemáte inú možnosť umiestnenia postieľky, pravidelne polohujte dieťa v postieľke tak, aby sa strany striedali.
  • Dostatok pevných oporných bodov - obľúbená plávajúca podlaha kĺže a malé dieťa, ktoré lezie po štyroch a snaží sa stúpať, tak nemá pevné body, o ktoré môže oprieť ruky a nohy. Dobrým riešením je napríklad kusový detský koberec alebo penové puzzle.
  • Usporiadanie detskej izby – poriadok v okolí dieťaťa je veľmi silnou motivačnou zložkou pre rozvoj reči a získavanie koordinácie pohybov. Ak je v detskej izbe všetko usporiadané, dieťa v pokoji prechádza od jednej činnosti k druhej. Vývojové pomôcky, hračky alebo aj oblečenie umiestnené v nízkych poličkách, zásuvkách alebo detských skriniach ich lákajú na skúmanie a opakovanie precvičovania jednotlivých zručností.
  • Farby v detskej izbe – hlavným impulzom pre správny výber odtieňa farby je pohlavie a vek dieťaťa. V izbách pre najmenšie deti sa všeobecne odporúčajú pastelové odtiene, ktoré navodia príjemnú atmosféru av izbe nie sú zvlášť výrazné. U väčších detí už táto zásada neplatí a farby potom volíme hlavne podľa povahy detí a ich záľub.

Nábytok Cilek je navrhnutý a vyrábaný s ohľadom na všetky špecifiká každého jednotlivého obdobia vývoja dieťaťa od narodenia až po dospievanie. Na našom webe nájdete kategórie nábytku, ktoré zodpovedajú všetkým obdobiam vývoja dieťaťa.

Izbička pre bábätko

Tu je zaradených niekoľko ucelených radov pre tých najmenších. U všetkých radov potom nájdete detské postieľky, detské rastúce postieľky, detské hojdacie postieľky, detské postieľky s prebaľovacím pultom, detské skrine s nastaviteľnou výškou úchytiek a nízkymi policami pre ľahkú dostupnosť aj menších detí, detské písacie stolíky a detské multifunkčné stolíky, ktoré umožnia menším deťom jednoduchšiu prácu s výchovnými pomôckami a hračkami a tiež veľké množstvo detských komôd, skriniek a nik pre ľahší prístup a prehľadné usporiadanie všetkého potrebného.

pokojicek-pro-miminko-s-rostouci-postylkou-natura-baby

Detské izby

neprehliadnite dve naozaj unikátne detské izbičky Montes White a Montes Natural. Tieto dve detské izbičky boli navrhnuté v súlade s najnovšími trendmi a požiadavkami na detský nábytok. Pomocou veľkého množstva nábytkových prvkov môžete efektívne využiť priestor nielen v malej detskej izbe. Detská vyvýšená posteľ s množstvom doplnkov je ideálnym riešením práve do menších izbičiek.

vyvysena-postel-s-uloznym-prostorem-montes-natural

Modulárny nábytok

Keď už hovoríme o menších izbách potom tiež neprehliadnite modulárny nábytok Studio v troch dekoroch Mocha, White a Montes Natural. S jednotlivými prvkami týchto radov využijete každý kúsok detskej izby aj izby pre študentov. Vyvýšená posteľ s úložným priestorom, vyvýšená posteľ so schodmi, vyvýšená posteľ so stolom, vyvýšená posteľ do L alebo napríklad zvýšená posteľ so stolom a skriňou sú len niektorými možnými kombináciami.

vyvysena-postel-se-stolem-se-skrini-white-studio